läslogg 3 julia

Händelse 1:

 

En sak som hände i boken var att Áili och hennes kompis Olivia snor en trolltrumma som finns på ett museeum för att Áili ska kunna ta sig till ande världen för att be andarna om hjälp att lära sig kontrollera hennes krafter. Áili och Olivia kör iväg med en jättegammal skoter mitt i natten till museet som ligger i skogen.

 

När dom kommer dit måste dom krossa gla montern som trumman finns i. Allting går bra och ingen upptäcker dom, men när dom går tillbaka till sin skoter som står en bit bort inne i skogen så hör dom tre röster bakom dom efter ett tag.  Det är tre killar och en tjej fast dom kan inte se deras ansikte. Tre stycken av dom har lurat med den  fjärde till kyrkan för att skrämma honom så dom kan få reda på en sak. Dom tänker inte skada han men det slutar med att en av dom gör det ändå.

Efter ett tag får man veta att dom tre personerna var Ivvár, Valde och Tua men det var bara Ivvár som slog ner den fjärde killen.

 

Jag tycker att det var fel av tjejerna att stjäla trumman men samtidigt så förstår jag varför dom gjorde det eftersom att Áili måste ju lära sig att kontrollera sina krafter annars kan någon annan bli skadad. Ibland måste man göra saker som är fel för att det ska bli rätt i slutändan och även fast det här kanske kommer skada Áili så måste hon göra detta för att skydda hela Sapmí och dom hon bryr sig om. Hade jag varit hon hade jag nog också gjort så.

 

Händelse 2 :

 

Samma natt som dom tog trumman far Áilia och Olivia till en öde stuga ute i skogen så att Áili kan testa trumman. Hon börjar slå på trumman med en medföljande pinne och hon känner att det går som elektriska stötar och vibreringar genom kroppen, inte sådana som gör ont, hon känner att hon har någon speciell kontakt med trumman.

 

Áili fortsätter slå och tillslut kommer hon till en skog i Sapmí. Hon ser två män stå och prata och en björn kommer gåendes mot dom och blir till en människa igen. Hon tror att det är Borri Noadi. Hon hör hur de tre männen pratar om att dom ska hitta noadin i Sapmí (Áili) fast dom tror att det är en kille dom letar efter och vet inte att det faktsikt är en tjej.

Borri Noadi måste ha extremt starka krafter för egentligen ska dom inte kunna ha så starka krafter så dom kan byta skepnad på grund av dom magiska sköldarna.

 

Först känner ju sig Áili lugn eftersom hon tror att dom inte letar efter hon och att dom letar efter en kille men sedan säger Olivia att dom bara tror att det är en kille för så var det förr i tiden.

Hade jag varit Áili så hade jag varit ganska så rädd för det här kan ju innebära döden för hon och jag hade iallafall haft i åtanke att fly tillbaka till Skåne men samtidigt hade jag inte gjort det för hon måste ju skydda Sapmí.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *