Läslogg 3 Maya

Middagsmörker

Jag tycker att boken har börjat bli mer spännande nu när man kommit in längre in i boken för i början av boken tyckte jag att den var lite sisådär för jag som sagt inte bruka föredra fantasy. Men det kan bero på att jag fått mer intresse utav Olivia som är Aílis närmsta vän i samebyn.

Jag tycker att Olivia verkar vara jättesnäll och bry sig mer om andra än henne själv och även ställer upp för Aíli, även fast det inte känt varann länge men ändå riskerar att få hela nåjdernas råd emot sig för allt de riskerar, t.ex när Aíli skulle gå över till andra sidan igen och kom tillbaka helt mörbultad och samtidigt kom valde och undra vad det höll på med, men ändå så stod Olivia upp för Aíli och riskerar mycket, men Olivia verkar bryr sig mer om andra än henne själv och det tycker jag är väldigt modigt.

Här är några få exempel på vad Olivia brukar säga även fast det är i en svår situation och ibland kanske inte läge till det “jag ska hjälpa dig upp”  på s. 159 och “hur känner du dig” på s.207 osv. Jag tycker om Olivia som karaktär och för hon både har mod och är hjälpsam. Om Olivia skulle finnas på riktigt skulle jag nog vara väldigt fascinerad utav henne för det är inte så många tjejer som jag känner som  både bryr sig om alla mer än henne själv och även är väldigt modig, jag kan inte vänta tills vad som kommer hända härnäst.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *