Läslogg 3 Tilde

Läslogg 3

 

Nu har jag läst en fjärdedel av boken middagsmörker. Jag hade tänkt berätta om 1 händelse som jag reagerade lite extra mycket på. Sen också om hur Àili är som person.

 

Händelsen: Händelsen började med att hon och hennes kompis Olivia hade läst att ifall man tog en speciell trumma från ett museum som ligger mitt i skogen så kom man till andevärlden, ifall man trumma på den och jojkar samtidigt. Så Olivia och Aili får en idé om att ta en skoter mitt i natten dit för att kunna sno trumman. Allting går bra och ingen upptäcker dom förens när dom ska tillbaka hem, då hör dom fyra röster som låter som tre killar och en tjej. Dom gömmer sig för att ingen ska se dom, efter ett tag när dom har stått och “ tjuvlyssnat “ ett tag så märker dom att det är Tua, Valde och Ivvár. Inget mer hände och dom tog sig tillbaka hem med trumman. När dom var hemma igen så tog dom fram trumman och den medföljande pinnen. ( jag kommer inte riktigt ihåg vem de va som trumma på trumman ) men personen började trumma och jojka och Àili började känna vibrationer och elektriska stötar. Hon kom på in i andevärlden igen och pratade med sin mamma och mannen som dog i kyrkan.

 

Personbeskrivning: Àili är en väldigt känslosam person, vilket inte är så konstig då båda hennes föräldrar har avlidit. Jag själv tycker att hon verkar vara en stark person som verkligen är modig som vågade flytta till en person som hon aldrig har träffat förut. Dom berättar aldrig i boken ifall hon har brunt eller blont hår, men jag föreställer mig att hon har medel långt brunt hår med blå ögon. Sen tycker jag även att det är väldigt “ overkligt “ när hon kommer andevärlden då hon får massa elstötar osv. Jag får inte riktigt in de i mitt huvud. Skulle varit bättre tycker jag ifall den här boken hade funnits på film tycker jag.

 

Hittills tycker jag att boken är spännande men fortfarande inte riktigt min typ av bok. Ifall jag var med om händelsen jag skrev om tror jag inte skulle ha kunnat gjort på ett annat sätt, jag tycker dom gjorde det bra. Händelsen i sig själv tycker jag var ganska spännande med att dom var tvungen att sno en skoter och när dom hörde dom där rösterna. Nu ser jag fram emot att få läsa slutet av boken.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *