Läslogg 3 Towe

Det är mycket som har hänt i boken men en sak som hände var att Olivia, Ailis kompis åkt till sin pappa för att berätta allt som hänt med Ailis krafter och allt som hänt i staden. Olivias pappa jobbar med Nåjdernas råd i Svalbard. Egentligen ska ingen veta vars det håller till men Olivia hade kommit på vars Artur reser så ofta. För man har nämligen sett den elaka Borri Noaidi staden och de behöver hjälp med vad dom ska göra. Olivias pappa har varit i Idijärvi och pratat med dom men då trodde han inte på att Aili kunde ha dom krafterna så då åkte han tillbaka till Svalbard. Men när Olivia åkt kände Aili sig ensam första dagen utan henne och när det knackade på dörren var det första hon trodde att det var Olivia men det var det inte utan det var Válde. Som ett exempel på vad som hänt med Aili är när hon borrar in sitt ansikte i Jieknas tjocka päls och när hon tittade upp och kisade ser hon att en port har öppnats i klippväggen och två gestalter kommer ut. Den ena är hennes mamma och den andra är en äldre man som hon känner igen. Tillsut kommer hon på att det var han som dog i kyrkan. Och efter att hennes mamma och mannen berättat vad dom ville blundade Aili och när hon öppnade ögonen igen låg hon på träplankor och bredvid granris som luktar mycket kåda som fyller hennes näsa med lukten, och benen känns vingliga. Dagen efter vaknar hon med ett svullet höger öga och det vänstra ögat kan hon knappt se med och hennes näsa bultar mycket. Jag tycker att den här händelsen är konstig för att man vet aldrig vad som händer med hon och varför hon blir så mörbultad som hon blir. Men en sak jag tycker var bra är att Aili får träffa sin mamma igen eftersom jag tror att hon saknar henne. Jag tycker även att när Olivia åkte att det var rätt val även fast dom saknade varandra för att dom behövde hjälp. Jag tror det här har en viktig betydelse i boken för att det ska hända något spännande till slutet.

Ett citat i boken är när det stod “Det finns fler som jag, jag är inte ensam” s.161 som Aili säger till Olivia när dom pratar om Borri Noaidi och Ailis krafter. Aili tror att hennes mamma hade rätt när hon hade sagt att utan kopplingen mellan världarna borde Borri ha försvagats så mycket att det inte ens kunde kallas noaidi längre. Den man som dödat Kamik såg inte alls svag ut så då kunde de inte vara han i så fall. Men när Aili säger det så ser man i Olivias ögon att ho ser allt annat än hoppfull ut och säger att det är Aili dom letar efter.

Jag tycker att Olivia verkar som en väldigt snäll och modig. Hon vill hjälpa till om det är något och är bara väldigt snäll mot Aili. Jag tror att man behöver en sån kompis om man själv har det jobbigt, en person som alltid finns för en. Jag är imponerad av hur modig Olivia är och att hon klarar av allt som händer runt omkring hon.

Jag tycker att boken har blivit bättre nu och mer spännande, från början tycker jag att den var lite konstig och jag förstod inte allt som hände men nu hänger jag med mer i boken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *