Läslogg 4

                                         Läslogg fyra

Bokens berättelse utspelas i Nome (Alaska) och i Kiruna.

 

Boken började med att de beskrev hur Sigges pappa dog och sedan återberättar de om hur han uppfostrades. Han uppfostrades i Nome (Alaska) och hans pappa jobbade i guldbranschen och hur hans mamma dog efter att Wolff dödat henne. Men de berättade även hur mycket bibeln betydde de för dem.

När man börjar komma in i mitten av boken så börjar mannen Wolff blanda sig i familjens liv igen, Wolff har alltså varit på jakt efter familjen och sedan hittar det och vill ha hans guld som han påstår är hans.

Men Wolff börjar bli mer och mer våldsam och till sist nästan dödar Anna och Sigge.

I slutet  hör man sigge återberätta slutet för en som jobbade inom militära.

 

En händelse i boken som jag tyckte var intressanta var när Wolff ryckte åt sig Sigges pistol och laddade det gamla vapnet med nya moderna skotten  och sköt mot sigge. Men vapnet  exploderade i Wolff utan han blev av med handen,och sedan började jaga Sigge och Anna ut i snön. Tillslut orkade Wolff inte mer och ett tag senare avled Wolff.

 

Den viktigaste Karaktären i boken var Sigge tyckte jag eftersom han var så modig och stod upp för sig själv i svåra situationer. Till exempel när Wolff hotade med att döda honom. Jag tror själva handlingen i boken var om Sigge och att man måste vara modig och lita på sig själv i svåra situationer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *