Läslogg 4 Emil

Jag har läst boken Björn och den handlar om en pojke som heter John och hans familj som ska åka till deras mormor och morfar under sommaren för att hans pappa ska jobba där.

När dom kommer dit så träffas alla och äter lunch. Sen efter lunchen så far John ut med båten och ska fiska med det nya kastspöet. När root en bit upp på älven så ser han nånting fastklämt under ett träd han ror närmare och kollar och till sin förskräckelse så ser han en människa.

Han börjar ro hemåt när han kommit hem så springer han sista biten och säger till sin pappa som ringer polisen.Efter typ en halvtimme så anländer dom med en bil med båt på släpet. Dom kör ner båten i vattnet och så följer John och hans pappa med John pekar vart den döda ligger dom knyter ett snöre runt kroppen och börjar bocksera hem kroppen. När dom kommer till stranden så plockar dom upp den och ansiktet är borta de ser ut som en björn bitit bort det. Sedan far poliserna och familjen går in och äter middag.

Några dagar senare på natten så vaknar John av att hans syster Maria håller på att klä på sig han frågar vart hon ska och hon svarar att hon ska på dasset ute och kissa och sedan somnar John. På morgonen så vaknar han och ser att Maria inte ligger i sin sovsäck han hoppar och skriker till sin mamma och pappa att Maria är borta. Pappa hoppar upp ur sängen och frågar John var hon kunde va och han berättade vart hon gick i natt. Pappa sprang ut och letade men kom in utan att sett ett enda spår. Då kommer mamma upp och frågar vad som hänt och John berättar igen. Efter dom ätit frukost ringer dom polisen och dom kommer dom frågar massa frågor sedan säger dom att de ska försöka få några människor att följa med i en skallgångskedja och leta i skogen sedan for dom.

Om ni vill ta reda på slutet läs boken Björn.  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *